Printattu


Euroviisuissa.

Kesän ratamestauskausi avautui Sauvosaaren kevätsprinteissä ja siellähän olikin taas kunnon metkut tiedossa. Muutaman luukutusosuuden jälkeen täräytin koko kärkipuoliskon ulos sakkoringille lähtösuoralla ja niin päästiin näkemään reilun kahden minuutin takamatkalta Rahkolan Mikon voittotuuletus ankkuriosuuden päätteeksi neljän joukkueen loppukirissä. Mikko tuumas, että kolmas joukkue näkyi vasta kolmanneksi vikarastilla ja paalupaikkakin vaihtui vasta viimeiselle tullessa. Kannattaa siis K-pisteellä katsoa minne suuntaan lähtee jos aikoo voittaa. Tai käyttää Airilan kiihdytyskompassia.


Rastiympyrän paikka.

Saukissa ajettiin sisään rastiympyrän uutta paikkaa, jotta sprinttisuunnistus oisi mahdollisimman mukavaa ja helppoa. Hyvin toimii. Kansainvälisiin sääntöihin paikkaa ei varmaan ainakaan lähiaikoina saada kun mieluummin niissä piireissä on totuttu näpertelemään ja lottoamaan. Hylsyprosentti saatiin myös pidettyä hyvin kurissa nauhoituksilla samalla kun kyttien määrä minimoitui kolmeen. Videomatskua kertyi lähinnä muurin päältä, jota ei oikein järkevästi voi nauhoittaa vaan on luotettava että itsesuojeluvaisto rajaa hurjimpienkin, sääntöjä rikkovien tai tuntemattomien menoa.


Veteraanit viivalla ja muutama junnukin.

Asfalttikauden avauksen otin perinteisellä Lohijärven Wappuhölkän vitosella. Sijoitus oli omassa sarjassa heti Suomen mestarin jälkeen, joten voi hyvin tuumata kuten Tompurikin aikoinaan, että Suomen kärki ei oo kaukana. Hölkän kovimmasta noteerauksesta vastasi kuitenkin äiti kellottamalla Lapin Kansaan sellaisen ajan vitoselle, ettei koko kesänä taida kilpasiskot toipua. On siis Lapparikin siirtynyt urheilu-uutistenkin suhteen fake news-osastolle.


Tur de Karu siintää jo.

Seuraavat viikot menee Karhun askellusta sisäänajaessa. Satsaan asfaltin, alamäen ja vauhdin yhdistelmään, jonka lopputuloksena pitäs olla maaston, ylämäen ja ultran kyvyt. Öööö… Mikäs tässä ajattelussa nyt pettää? Eikö ultralle pitäisi vaan juosta määrää mahdollisimman hiljaa?

t. e-Coach

P.S. Luomu-urheilun peruskurssi on nyt myös saatu verkkoversioon. Tervetuloa linjoille kauempaakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *