Vesihiihtoa

Viime aikoina on ollut muodissa ihannoida kenialaisten tekemisen meininkiä ja surkutella samalla suomalaista valmennusta kaikkine turhine yksityiskohtineen. Itsekin yksityiskohtiin jumittuneena tunnistan valmennuskulttuurimme pullonkaulat, mutta onneksi näen jo kirkkaan valon tulevasta. Kenialaiset pärjäävät kestävyysjuoksussa omalla systeemillään, koska heillä on nyt tuhatkertaisesti enemmän yrittäjiä Suomeen verrattuna. Jos Suomessa tekisimme kuten Keniassa niin meillä olisi vielä enemmän hajonneita urheilijoita, vaikkakin toki joku ehkä pystyisikin heistä nousemaan jopa MM-finaaliin. Tätähän meidän 70-luku oli.

Se wsi suomalainen linja löytyy kuitenkin perustellun päättelyketjun ja kovan luokan tekemisen yhdistelmästä, jossa ymmärretään ne kaikki keskeiset tekijät, jotka vaikuttavat urheilutuloksen syntymiseen. Tällä linjalla voidaan tuottaa kestävästi tuloksia pienilläkin urheilijamäärillä, koska valmennus- ja ohjaustoimet keskittyvät tarkasti yksilöön ja hänen senhetkiseen tilaan. Kouluttamista tämä toki kentällä vaatii, koska nykyinen suomalainen valmentaja on ihan pihalla.

Ensi viikolla lähdemme Espanjaan ja siellä olis vuorossa vesihiihdon sijaan aavikkojuoksua. Vesihiihtelyhän onnistui jo jollainlailla Luumäellä, kun tarrasimme hisussakin taas takaisin SM-mitalikantaan. Myllylät on kuitenkin nyt nähty ja on aika siirtyä uusille urille. Alicanten keikka olkoon sille uralle ensiaskel.

t. Gebre

P.S. Onnittelut highsumaajoukkueelle erinomaisista suorituksista Ukrainassa!

2 Comments

 1. Hi,

  We’re wondering if youve ever considered having a web-based tool to help you find the keywords with low SEO difficulty and high search volume? You don’t have to be an expert to start using it. You’ll understand all the data and features instantly.

  You can track your rankings, find powerful backlinks, check your competitor’s website authority and link profile insights, plus lots more.

  There’s a 10 day free trial available to you at the following link: https://kwfinder.com#a5fb2d264feebf83cc911bd04

  Kind Regards,
  Isla

  • No I haven’t. I think there is not so much competition in water skiing.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *