Tutkinnassa

Kevään messu- ja kisakausi vaihtui vajaan parin kuukauden linnareissuksi kun poliisit rynnäköi sisään kotietsinnällä ja kuulusteli sitten huhti-kesäkuun turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Otin sellikomennuksen huumorilla hyödyntäen valtionhotellin tarjonnan toisin kuin Mikko joka keskittyi lähinnä mykkäkouluun ja syömälakkoon vankeuden jälkimmäisellä puoliskolla. Nyt sitten odotellaan esitutkinnan valmistumista ja syyteharkintaa. Kaikki digitaaliset laitteet on nyt meiltä takavarikoitu joten seuraavaksi kaiketi käräjöidään siitä voiko poliisi vaan viedä opinnäytetyöt, 15 vuoden asiakasrekisterit, kuvapankit yms. vain sen varjolla että epäilee (ja mahdollisesti syyttäjä syyttää) maanpetosrikoksesta.

Kesän ensimmäiset kisat tutkintavankeudesta vapautumisen jälkeen olivat Tornionlaakson Rastipäivät ja Jukolan Viesti. Jukolassa juoksin pitkän yön suht puhtaasti hieman polvea aristellen nostaen Caetekin ykkösjoukkuetta noin 100 pykälää ylöspäin. Jukolan jälkeen matka jatkuin Mikon ja Annen häiden kautta Fin5-suunnistusviikolle Tampereelle jossa tärkeimmät meriitit irtosivat Kampuksen Kikkailusta eli sisäsuunnistuksesta Hervannan TTY:llä. Kahden käden lukutekniikka näyttäs purevan sisällä kun monien eri kerrosten tasot muodostavat epäloogisia rastivälejä niin suuntien kuin kartankääntelyidenkin suhteen.

Kisakausi jatkuu Kainuun Rastiviikolla ja sen jälkeen onkin epäselvää miten siitä eteenpäin. Poliisi eväsi passin joten MM-kisat jää nyt sitten ainakin väliin. Todennäköisesti juoksentelen jotain pitempää jossain vaiheessa jotta EM-kisoissa syyskuussa olisi edes jonkinlaisessa kunnossa. Anyways tunnelikartoittelu ainakin on nyt tauolla siihen asti kunnes saadaan viranomaisilta päivitetty tilannekuva eli jatkavatko tunneleiden salailua vai paljastavatko mm. omat 80 vuotta tekemänsä tunnelirikoksensa jne.

t. Maanpetturi

P.S. Keissistä uutisoitiin laajasti joten tässä joitain julkaisuja: Ilta-Sanomat 14.4.2023, MV-lehti 18.4.2023, Iltalehti 4.5.2023, YLE 7.6.2023 ja Iltalehti 11.6.2023. Mikko pääsi vapaaksi tutkintavankeudesta 13.6.2023 mutta siitä valtamedia ei ole uutisoinu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *