Next Level


Team Northern Finland.

Lapin Kansa uutisoi, että Barents Gamesit ovat nousseet uudelle tasolle. 1000 talviurheilijan raja on nyt rikottu Luulajassa mutta konsepti hakee vielä itseään. Näyttäs että muita lajeja ei näytä vaivaavan riittävästi se tosiasia, että kaikki Barentsin alueen parhaat huiput eivät ole mukana kisoissa. On siis ihan kivaa, että kaikilla alle 25-vuotiailla on kivaa ja mitaleita voi voittaa helposti mutta missä on se todellinen huippu-urheilu? Ollaanko kuten suomalaisessa huippu-urheilussa yleisemminkin, että kiva fiilis, uudet kaverit yms. tärkeä jyrää alleen kilpaurheilun tärkeimmän eli paremmuuden?


Suuren urheilujuhlan tuntua.

Barentsin Talvikisoissa nähtiin 15 lajin kattaus eri suorituspaikoilla ja meininki oli kuin Suurkisoissa konsanaan. Suurkisathan loppuivat 1990 Helsingissä pidettyihin keimeihin, joten nyt onkin jo korkea aika heräillä koomasta. Barentsin kisoja on rakennettu nyt kymmenisen vuotta ja tällä hetkellä näyttää siltä, että oikeita asioita ollaan tehty. Kaikki neljä maata ovat täysillä joukkueilla mukana ja muutenkin järjestelyt pelaa. Toki suorituspaikat voivat jatkossa rajata hieman missä kisoja ylipäänsä voi järjestää, jos kasvu jatkuu edelleen eli uusia lajeja tulee vuosittain mukaan.


Tällasta sen olla pitää.

Hisussa Barentsin molemmat päivät oli shokkihoitoa kansainvälisiin startteihin tottuneille. Sprintti kun ei ollutkaan mitään maastohiihtoa eikä pitkällä matkallakaan äkkisulille oikein kalustoa löytynyt. Suomen joukkueesta monet junnut nitkahti liian koviin alkuvauhteihin mutta onneksi muut hyytyivät vielä enemmän. Olosuhteiden lukeminen on yksi osa lajia ja hyvä näin, että sitä pääsee kokemaan semitärkeissä arvokisoissakin.


Kotiintuomisia.

Otatimme Ruotsin kanssa tiukasti yhteen ja vaikka kisapaikan viime hetken siirrosta johtuen urasto oli jo monelle ruotsalaisista tuttu niin silti saatiin hannuhanhet pidettyä takana. Loppupisteissä Venäjä kirjautti 31 pointsia Norjan saadessa 85, Ruotsin 195 ja Suomen 215 pistettä. Suunnistuslajeissa eniten osallistujia keräävä joukkue ei voita vaan täytyy olla paras.


T. Marx & Jung

P.S. Alcatrazista paon yhteydessä venäläiset pyysi, että ens kesän Touri nimetään Anatoli Lipinin muistokisaksi. Tervetuloa siis polkemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *