Joulukausi Paketissa

Joulumuori Pukilla kylässä.

Lapin kahdeksasta vuodenajasta pimeä Joulu on nyt taputeltu. Vilkkaasta Airbnb-liikenteestä selvittiin ilman suurempaa burnouttia ja lahjaksi saatiin jopa uusikin kohde kun italialaiset vaativat maailman ekaa Snowhostellia kehiin. Karultahan selli näyttää mutta siitä se pikkuhiljaa lähtee!

Fasten your air belts.

Joululoman ehdoton hitti oli Moosekset Kemijoella. Ilmatyynyaluksella pärräily on vähän erilaista kuin kaasu pohjassa moottorikelkalla ajo vaikka sekin on kivaa. Aloittelijoiden kelkkaretkeä kun Jessen kanssa painettiin 20 m/s tuulessa tuli mieleen, että Kemin seudulla aloituskynnys on ehkä hieman normaalia korkeemmalla 🙂


Look but not feel.

Lapin matkailun vuosikatsauksessa tuumasin, että hieman on vielä petrattavaa kohteissa jos esimerkiksi Ranualla on yli 100 arktista eläintä puistossa muttei yhteenkään niistä saa koskea. Muumimamma on myös hinnoitellut Rovaniemen lumilinnan markkinoilta ulos eli astuttu suomeksi sanottuna yrittämisen harhaan. No mitäpä sitä korjaamaan huonosti toimivia tuotteita 🙂

Teollisuushistorian oppitunnilla.

Sakke meinas, että local-sana ois kärsinyt hieman inflaatiota viime aikoina matkailussa. Voipi olla koska muita turistiryhmiä ei oo näkynyt Uiton muistomerkillä, Esan huskyfarmilla tai edes oikein Savotassakaan. Isoa palatsia Mansikkanokalle nyt rakennetaan, joten ehkä sieltä muutama sitten muuallekin eksyy. Faktahan kuitenkin on että VIP-turistit etsii sitä paikallista ydintä mitä muualta ei saa. Kemissä se on jään murtamisen ja jäällä liikkumisen lisäksi monipuolinen teollisuushistoria puineen, kaloineen ja keksineen.

Keskitysleirillä.

Kisarintamalla kävin avaamassa hisukauden Ylitorniolla kakkossijalla ja Rollossa kolme tonnia meni alle 11 minuutin. Talvicupista ei vielä ole saatu kunnon tulosta kun rastit on väärässä paikassa tai pakkasta on liikaa. Omalla vahtivuorolla myös lumen määrä oli rajoilla. Biitti-O kuitenkin siintää jo vakaasti horisontissa kuten myös Oltermannin hiihto. Jos olet lappilainen hiihtäjä ja kovassa kunnossa niin otapa yhteyttä. Vielä on pari paikkaa joukkueessa vapaana!

Joy-khailemassa

P.S. Kryptokoulu on myös nyt avattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.