System Error

Olympiakomitean linja.

Suunnistuksen superviikonloppu Kisakalliossa on nyt takana ja ekaa kertaa tuntuu siltä, että tuhon tie olisi ajettu loppuun. Umpikujaan. Vanha linja vaatimisen ja byrokratian suhteen on tullut päätökseen ja tilalle on syntymässä uusi toimintakulttuuri, jossa sekä valmentajat että urheilijat poimivat rusinat pullasta ja siten jaksavat maaliinkin asti. Olympiakomitea yrittää toki vielä harhauttaa turhan työn tekemisellä mutta fiksut kyllä hoksaa.

Unelmahöttöä ja toimistohommia.

Suunnistustaidon osalta ns. Nikulaisen horisonttiajattelu on tullut tiensä päähän. Unelmahöttö poistuu ja tilalle tulee kestävät mallit. Teinin Marikan ripittäytyminen on tässä hyvä alku, sillä kun kärkiurheilija sählää oikein huolella niin siitä oppii kyllä koko lajiyhteisö. Kompassin raahaaminen, kiiretavoitteiden asettelu, mediapelin häviäminen ja erityisesti vammat ovat niitä elementtejä, jotka pakottavat huipunkin uusiutumaan. Toki aikaahan se vaatii ja sitä ennen saattaa olla Suomen arvokisarintamallakin kuivempi kausi välissä. Mutta valoa tunnelin päässä jo on!

Stoppari myös radalla.

Stop-merkki on myös printattu nyt radalle. Vain päkiän varassa operointi siis loppuu sitä mukaan kun urheilijat tunnistavat jumiset pohkeensa ja valmentajatkin menettävät uskonsa koordinaatioiden tekemiseen ylläällä. Sprinttipuolen satsareilla houkutus toki on suurin mutta pikkuhiljaa sinnekin puolelle kotiutuu luonnolliset juoksijat. Måren osalta toki toivo on jo menetetty, kun kuuleman mukaan yhä vähemmällä työllä pääsee samalle tasolle. Vuokatin maailmanmestaruustasostahan mies on jo aika kaukana. Parempaan kuin unelmahöttöön siis pitäs pystyä!

Arvokisatreeniä.

Se mitä Marika Kisakalliossa oikeasti muidenkin tietoisuuteen toi oli hallinta arvokisoihin valmistautumiselle. Sitä osaa esityksestä kannattaa tankata. Irtautuminen joukkopsykoosista (lue: paniikista) on kuitenkin jotenkin aina tehtävä, jos aikoo mestaruuksia säännöllisesti ottaa.

Ratkaisu.

Nykytilan ja unelmahötön välissä on se optimi, jota tuloksiksikin kutsutaan. Olympiakomitealla siihen lokeroon ei vielä koodisanoja ollut, mutta ehkä ne tulee seuraavassa seminaarissa. Liittohan pihtaa edelleen tietoa eli puoli Suomea ja kaikki kotikatsojat pidetään striimi/tallenne-pimennossa, mutta onneksi Suunnistusvalmentajat korjaa tilannetta nyt IS-TV-lähetyksillään. Viestintä vielä kuntoon muissa foorumeissa niin siitä se lähtee.

Fifty-sixty?

Florianin esitelmän perusteella Punakoneen valta on pelissä murtumassa. Suomen joukkue kun on jo tunnistanut vähintäänkin armeijatasoiset aseet. Puolustusvoimain rankingin perusteella Suunnistusvalmentajien johdossa on ainakin nats(a/i)t kohillaan, joten sitä letkaa kannattaa peesata. Oma strategiani on kuitenkin irtautua tuntemattoman sotilaan tittelistä lähinnä Oltermanneja hiihtämällä. Ylennystä siis odotellessa!

T. Markov ja Izotov

P.S. Lopettakaa shoppailu!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *