Jukolaan

MarkoSuklaa
Vedenjakajalla.

Niin se Jukola sitten sieltä taas jolkottaa ja tällä kertaa joukkuevalinta olikin helppo kun näytöt eivät enää OH:n ykköseen riittäneet. Kaikki suunnistaa-meininki siis vaihtui osaltani Suunnan ykköseen, jonka rungon muodostavat Kemin kasvatit höystettynä Tornion ja Haaparannan parhaimmistolla. Joukkueen taktiikkana on suorat vaihdot ja hyväksytty suoritus joten saa nähä onnistuuko Leimaus ja onlineseuranta läpi yön. Suuntarastien facebookissa tarjotaan myös livekommentointia fanaattisimmille.

Sinällään kunnon puolesta tuntuu hyvältä. Viime viikonloppuna Tornionlaakson Rastipäiviltä otettu ekan päivän voitto enteili jo orastavaa kulkua jota toki sunnuntain paluu mäen päälle hieman rokotti. Osaan kuitenkin uskotella itselleni että kaikki on mahdollista toisin kuin useimmat jumissa olevat, joiden on ”reenattava pohjia vuosia” tai ”tehtävä kovia päivittäin”. Olen nyt levännyt hyvin ja kilpaillut mielelläni.

MarkoJaAnnikaAavasaksa

Jukolan kakkososuus on suosikkejani vaikken montaa kertaa sitä ole vielä päässyt juoksemaan. Pohjantähdessä avausosuudet oli mun heiniä ja OH:ssa pitkä yö ja molemmat näistä ovat pääosin fyysisiä. Kakkososuus sensijaan on pimeintä ja taidollisesti yleensä haastavinta monipuolisine hajontoineen, joten ilolla katselen eksyviä lamppuja edestäni. Toivottavasti niitä on Veepeen jäljiltä mahdollisimman vähän.

Lappilaisittain odotan eniten Pellon Ponnelta. Oma on nyt päässyt niin hyvään iskuun, että jos vain Jyri ja Lauri suoriutuvat tehtävistään puhtaasti voi pitkän yön jälkeen olla ainakin yhtä herkulliset asetelmat kuin Tiomilassa. Kaikkien aikojen kovimpaan noteeraukseen nykyisellä taktiikalla Ponnen on kuitenkin vaikea päästä, vaikka HeRo sitä lehdessä asti uskotteleekin. Pari ratkaisevan taitavaa reidenheiluttajaa kun Ponnelta vielä puuttuu.

Suomalaisittain puolestaan KR:n rinnalle on nousemassa KV jolla voi olla mahdollisuudet Hiidenkivelle. Olisihan se kivaa nähdä toinenkin suomalaisjoukkue Jukolan voittokamppailussa vaikka muukalaislegioonaltahan hekin näyttävät. Olen idealisti ja uskon, että Suomestakin on vielä mahdollista nousta huipulle ja tehdä tulosta laajalla rintamalla vaikka huippusuunnistus tällä hetkellä Suomessa ulkomaalaisten varassa onkin.

t. Kisoihin lähtevä varamies

P. S. Onnittelut emännille ja etenkin Marikalle pirteistä otteista EM-kisoissa! Taso vaan vielä vakaaksi niin menestymiselle on jatkossakin mahdollisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *