Massakausi

MarkoSatamaRun2016

Keskikesän massakausi starttasi Jukolan jälkeen. Jukolassahan runkonopeus alkoi mulla tulla jo vastaan kun ohittelu oli hankalaa muutoin kuin hajontoja paremmin suunnistamalla. Pääsin lähtemään Veepeen jäljiltä hyvistä asemista hieman yli 200 sijan ja nostin osakkeita vaihtoon mennessä noin 50 pykälää. Kokonaisuutena Suunta venyi hyvin viisi osuutta, jonka jälkeen romahdus koitti sijalle 336. Parannusta edellisvuoteen kuitenkin oli noin 150 sijaa eli ”eteenpäin on menty”.

MikkoOjanaho
New Lammikko at KRV.

Useimmilla kesän massakausi rakentuu joko juopottelun tai syöpöttelyn ympärille. Tosiurheilijoilla ja wanna-be-urheilijoilla massakausi on hivenen erilainen eli useimmat uskovat harjoitteluun. Itselleni massakausi tarkoittaa massiivista kisailua ja tällä kertaa toteutin heinäkuun alkuun ensimmäisen sarjan 7 kisana 7 päivään (toim. huom. ei siihen lehteen).

Kisaputken saldona oli 3 x 2. sijaa sekä KRV-kisakylän sprintissä lämmin osanotto kun lopputuloksia ei vissiin niistä kinkereistä netissä julkaista. Näppärien palkintojen lisäksi SatamaRunista irtosi myös palstamillimetrejä kasvattanut skandaali kun Pohjolan Sanomat meinasi päätyneeni ykköseksi: http://www.pohjolansanomat.fi/urheilu/marko-vapa-juoksi-satamarunin-ykkoseksi/

Massakauden aikana tarkoitus on tehdä muutama pitempikin setti kisailujen väliin, jotta Terva Trailin sataselle olisi elokuun alussa valmis. Historiallinen Tervareittihän on viime vuosina kunnostettu ja muutaman viikon päästä sillä juostaan Terva Trail 30, 60 ja 100 km matkoilla. Reitti on tasainen ja pääpiirteissään helppo juosta, joten massatkin mahtuvat mukaan.