Loppusuoralla

Kovin vaalikrääsä.

Vaalikampanja alkaa olla loppusuoralla ja mielenkiintoista on kyllä ollut, täytyy sanoa. Paavon kanssa kiertäessä näkee mitä kokemus politiikassa tarkoittaa ja tokihan muiltakin ehdokkailta on päässyt jotain oppimaan. Tässä pientä koostetta viimeiseltä kuukaudelta kuvin ja tunnelmin.

Jalkatyötä ohuella organisaatiolla.

Avasimme vaalikampanjoinnin Meri-Lapissa päällystämällä vaalitaulut. Tornio ei toki meitä kelpuuttanut tauluihin mutta sitä samaa sensuuriahan harrastaa YLE, Lapin Kansa ja monet muut tahot, jotka vaaleihin pyrkivät vaikuttamaan. Meillä on kuitenkin omat jutut niin ihan sama. Äänestäjät tajunnee kun kulissit jossain vaiheessa mediapoolilla oikein toden teolla pettää.

Tuvat täynnä.
Seisomapaikkojakin jaeltiin.

Väyrynen on yksi maailman kokeneimmista poliitikoista ja hän on niin kuin kylän vanhin ja viisain, joka kerää ympärilleen kuuntelijoita kauempaakin. 12 tilaisuutta Lapissa noin 40 hengen osallistujakeskiarvolla on lukema, joka tämän päivän someajassa pysäyttää. Toki Suomen politiikka on myös rikki ja ihmiset epätietoisia. Ketä oikein uskoo?

Muutoksen aika.

Oma työkalenteri on ollut sen verran täynnä että vaalikampanjointia on tullut harrastettua lähinnä Etelä-Suomessa. Kekkonenkin oli jo valjastettu kiertueelle Pohjanmaalla. Kekkosen ja Väyrysen ero on siinä, ettei Paavo hiihdä. Aiheuttaa siis pieniä uskottavuusongelmia, kun Terveestä Suomesta puhuu.

Kekkosen linjalla.

Oma vaalihiihtoni suuntautui Perämeren kansallispuistoon. Thriathlon-tyylillä vedetty keikka olikin ensi kerta kun ylitin laivaväylän, jota Sampo ja Röyttän laivat päivittäin tahkoavat. Uikkareita ei tällä kertaa tullut mukaan, joten ylitys olikin little bit Icy 🙂

Kontrolloimaton rajasatama.

Selkä-Sarvessa kävin myös polkujuoksemassa, kun se oli YLE:nkin mukaan viime kesänä trendikästä. Täytyy sanoa, että paskapuhetta. Saari on ihan pelkkä pikkukari, jossa joudut vetään useamman kierroksen eestaas jos vähänkään paremmassa kunnossa oot. Oikein kunnon #fakenews jos sanoisin.

Näsinneula ja Pohjantähtikin paikallistettu.

Vaalimainonnan suhteen ainakin tienvarret on tupattu täyteen kandidaatteja. Seitsemän Tähden Liikkeellä olemme pitäytyneet pois tienvarsilta ja taisi Torniokin niitä siivota. Sensijaan etusivuja ollaan osteltu strategisista kohteista kuin Nato konsanaan.

Arpa on heitetty! Sunnuntain vaaliuurnaryntäyksen lähestyessä toivotan kaikille nukkuvillekin voimia äänestämiseen ja maailm…. vaalirauhaa!

T. Marko, #75

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.