Crossed

Vätsärin Valtiaat.

Kesän kisakausi on nyt saatu todenteolla vauhtiin. Tornionlaakson Rastipäiviltä irrottelin mestaruuden tarkalla suunnistuksella ja pitkän matkan tasaisella väännöllä Linnainmaan taipuessa yhteistuloksissa vajaalla 5 minuutilla. Tour de Laplandilla pyöräytimme Haaparanta-Kortesalmen raja-asema-välin neljään päivään ja myös Kairacrossissa suunnistimme virheittä vieden 3 vuorokauden sarjassa voiton ennen Eräpirkkoja.

Ihan ei violetilla viivalla pysytty 🙂

Paissin modaama taitoleiri Vätsärissä koostui siis lähinnä järettömästä määrästä kivikoita sekä erilaisista maastoesteistä kuten koskista, poroaidoista ja katajapuskista koostetuista questeista. Raitiojärvelle on nyt perustettu basecamp jonne leiriläisiä voidaan tarvittaessa ajaa tulevinakin vuosina. Toki perusvaatimuksena on kyky maastoutua ja majoittautua vesistöjen taakse ilman ulkopuolista huoltoa tai vastaavia hienouksia 🙂

Muuttokuorma.

Kairacrossissa saavutimme myös taas harvinaisen pisteen jossa varusteet alkoivat rajoittaa suorituskykyä. Sekä paatti että kengät vaativat upgreidia seuraavaksi, jotta koko fyysinen kapasiteetti saadaan ulosmitatuksi Pallas-Ylläksen NUTSissa ja Ylläksen SM-rogainissa. Vätsärissä yhden sukan taktiikka ilman pohjallisia ei riittänyt, joten voipi olla että Ylläksellä palataan tuplakerroksiin ja jopa muumiointiin. Paattipuolella Mikko skoretti myös uuden kanootin Kairacrossin arvonnasta, joten sen suhteen jatkossa löytyy myös kilpailukykyistä kalustoa alle.

Rivejä harventamassa.

Tunnelisodan osalta kartoitustyö alkaa olla Lapin osalta loppusuoralla kun muuta Suomea vasta alotellaan. Puolustusvoimain kallein infra on yllättävänkin helposti näkösällä kunhan vain osaa katsoa. Olemme nyt luoneet uuden lajin, geoluolailun eli geocavingin, jossa eri maiden armeijat ja vastaavat tahot kaivavat tunnelit maan alle ja piilottavat ne vuosikymmenten (ja satojen) kuluessa, kunnes sitten me lajin harrastajat ne esiin kartoitetaan. Jos olet kiinnostunut haravoimaan alueeltasi tunneleita esiin niin otapa yhteyttä.

Suomen metrolinjat.

Vaaleissa jäin kolmen äänen päähän valtuuston varapaikasta vaikka sainkin ojanpenkat haltuun. Liekö edelleenkin väärän seuran verkkarit päällä kun nyt oikeasti somessa ja muissa kanavissa ankaraa vastustustakin ehdokkuudelleni heräsi. Sensuuri sinällään näyttää ainakin Kokoomuksessa kukoistavan eli joku muu taho pitäs ek-vaaleihin sitten löytyä, jos/kun sananvapautta kuitenkin tulen puolustamaan.

Railakasta kesää toivotellen!

P.S. Kiitos vielä kerran Kärkkäiselle. Uutta Kekeä ei löytynyt varastosta mutta rahat kyllä palautu reklamaatiolla tilille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *