WRC ajettu

MarkoWRC2015
Ekana koolla, makso mitä makso.

MM-kisat on nyt juostu Saariselällä ja tuliaisena oli 38. sija reilu 1000 pistettä mestaruuden vieneestä Suomen ykkösrogaining-parista Muukkonen & Pukema. Kaksikon mestaruus oli kaikkien aikojen mittapuulla vasta toinen suomalaisvoitto eli Kakon Iiro on pystynyt miesten openin mestaruuteen vuonna 1998 kuten myös Mäkisen Seppo Silventoisen Ullan kanssa mixedissä 2010. Täpärälle Petterin ja Hoopeen mestaruus meni, sillä eroa kertyi vain 30 pistettä hopeapariin Eensaarien veljeksiin.

Oma kisamme alkoi hyvällä suunnitelmalla, mutta huonolla toteutuksella. Tajusimme karauttaa eka päiväksi varjoon lännen kankaille ja nousta vasta aamuyöstä ylös avotuntureille, jolloin saimme pidettyä jalat mahdollisimman pitkään juoksukykyisinä. Mikon kunto ei kuitenkaan nyt antanut myötä hurjasteluun vaan aluksi nähtiin huikeita episodeja kuten mahasta kiinnijääminen poroaitaan ja kiveen kompastumisia. Vetoköyden otin esille jo tunnin kohdalla ja vetelin sillä Mikkoa iltaan asti ennenkuin sitten omatkin mehut alkoi olla juotu. GPS:n mukaan olimme 9 tuntia kärkikolmikon vauhdissa, kunnes yö koitti ja muut jatkoivat juoksuaan.


Stiluetti.

Suunnistusvirheitä teimme lähinnä vain kahdella rastilla, joista toki kertyi yhteensä noin 20 minuuttia. Eka virhe kolmosrastilla oli seurausta köysisaikkailusta, kun en vaan tajunnut samalla suunnistaa. Toinen virhe viimeisellä yörastilla puolestaan johtui ihan puhtaasti nukahduksesta. Aamuyöstä aattelin, että kun rastin suunnasta porukkaa tulee niin varmaan se siellä on. No ei nyt yllätysyllätys ollutkaan.

Ensi vuonna MM-kisat on Australiassa ja tarvisin sinne uuden parin. Hakemukset voi laittaa vaikka blogin kommenttikenttään. Mik-Koalalla ei enää oikein taideta tulla, kun kartan käyräväli on 10 m ja vettä ei maastosta löydy..

t. Mar-Koala

P.S. MM-kisojen jälkeen osallistuin IRF:n korkeimpaan ratamestarikoulutukseen. Täytyy sanoa, että aika freellä mennään eli ilman kontrollia. Jos esimerkiksi rastien vienti annetaan vielä perustua vain kahden henkilön näkemykseen niin aika iso riski on, että perseelleen menee. Foto ois kiva ja gepsikin silloin kun kenttää on.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *