Syysriennot

MarkoVuokattiTrail
Trailfiet jäi taas ottamatta.

Vuokatti Trailin satanen tuli myös läpäistyä vaikka loppukiri menikin kävelyksi. Etenimme kärkiporukassa ekat 50 km jonka jälkeen montenegrolainen voittaja Domazetovic karkasi runningmaniaceja kuunnellen. Itselläni juoksu meni tuubiin ilman biotaukoja aina 80 kilometriin asti, jonka jälkeen pohje alkoi mennä tunnottomaksi ja päätin ”keskeyttää” jotta suuremmat pannut ja telakka pysyy loitolla. Finisher-pooliin DND:llä siis tällä kertaa huikeat 4 ITRA-pistettä rikkaampana 🙂

VuokattiTrail
Hiidenportti on näkemisen arvoinen.

Vuokatin reitti on yllättävän tekninen ja siinä on varsinkin loppuvaiheessa aikamoisia fasaaninousuja. Gaitereita ei tarvi ja kun keittiöitä, baareja ja jääkaappeja on sopivin välimatkoin niin pelkällä lötkölläkin voi mennä. Dropparista kuitenkin kannattaa tankata paukkuliivit tai muu vastaava laskuvarjo terassin varustetarkastukseen, vaikka ne turhaa kantamusta kovakuntoisille ovatkin. Pillillä kun vois Vuokatissakin mennä.

Vesku
Veskun ylivoimaa pikamatkalla.

Perusmatkallakaan ei Vuokatissa neulasbaanaa juuri tarjota, mutta mansikkapaikkoja on kivasti. Pummiin on myös mahkut etenkin Hiidenportin jälkeisillä metsäisillä maaston osuuksilla. Tasamaanylkyille en suosittele etenkään sprinttimatkaa mutta polkujyrät ja etenkin -lukit ja -sääsket on silläkin kuin kotonaan. Rollaattoribaanaa tai Lemminkäistä ei WTC:ssä ole.

Rataa eli pölkkyjä eli kiskoja eli raiteita on vähän ja ne ovat pääsääntöisesti #poikki# eli raatotaksia vailla. 2,5 verttitonnia pakottaa tunkkaukseen ja etenkin lopun rymy nostaa mahdollisuuksia rakka- ja rakkopohjaisiin delareihin/cut-offeihin jälkipartion väijyessä viikate olalla. DNF-prosentti on kuitenkin pienempi kuin Mont Blancilla mutta höntsätä ei kuiteskaan Vuokatissa voi. Lyhyesti todettuna Suomen haastavin reitti.

MarkoEskoJaJanneMersu
Mersumiehet heiluttaa.

Vuokatin jälkeen heti seuraavana maanantaina kävin ottaan yhdellä jalalla Mersun mestaruuden Putkensuulla eli näin ollen kauden tavoitteista 2/3 on jo toteutunut. Tyytyväisyyteen ei kuitenkaan vielä ole aihetta vaan ÖstraNatsit ja SM-karkelot on vielä iskettävä kun kunnossakin nyt on.

t. Run Forest Run

P.S. Pistäkääs 2.10. kalenteriin. Silloin ratamestaroin Suunnan Syysroksun Ajoksessa eli rogata voi joko jaloin tai pyörin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *