Mestarit lavalla

MarkoOpastaa
Ohjeita antamassa.

Niin sitä kesän iltarastikausikin on loppusuoralla ja yösuunnistukset alkavat. Itse järjestin tänä vuonna viidet iltarastit ja tulostaakin pääsin noin kymmenkuntaa. Uusia ratamestareita PS-rastijoukkoomme tuli kolme kappaletta ja muutenkin Suunnan iltarastitoiminta nytkähti merkittävästi eteenpäin, kun saimme ns. automatisoitua systeemin valmiine Condes-ratapohjineen ja opetusvideoineen. Ensi kaudelle jää enää suurempana haasteena lasten suunnistuskoulun organisointi uudelle tasolle.

Surkuhupaisa sprinttikeskustelu on saanut uusia vivahteita, kun Kaakon am-sprintissä oltiin taas kikkailtu. Viitoitusnauhan jo tultua tutuksi monen ratamestarin työvälineenä näyttäisi siltä, että samalla on unohdettu kokoomarastit. Mieluummin kirjoitetaan ilmoitustauluille manuaaleja ja huudetaan ääni käheänä todeten, ettei ne kuitenkaan mitään näe eikä kuule. Mikkelin ja muidenkin sprinttien ratamestareille tiedoksi, että varmin tapa saada suunnistaja menemään siitä kohtaa mistä halutaan on sijoittaa kyseiseen kohtaan rasti. Harva kun ottaa ohiajohylsyä vapaaehtoisesti.

Syksyn kalenteri näyttäs nyt olevan semibooked, joten näyttää vahvasti siltä, että kisaan tarkkuussuunnistuksen SM:ien jälkeen vain Nuuksio Classicissa ja SM-sprintissä sekä SM-erikoispitkällä. Classicin reittiä odotan vesi kielellä, kun en ole Nuuksion länsilaidalla juurikaan liikuskellut. Huhujen mukaan Mammuttikin olisi samoissa maisemissa.

UAVEspoo
Mestarit areenalla.

Semmarintamalla edetään kolmanteen vaiheeseen eli Uuden ajan valmennusseminaari laskeutuu nyt Espooseen ja lauteille astuu mm. Suomen kovimmat terveysbloggarit Sami Sundvik ja Christer Sundqvist. Näistä kavereista Sami on se kehonrakentaja, joka opponoi Olympiakomitean ravinto-oppaan kumoon toissatalvena ja veikkaan, että taas on jotain uutta jäynää miehellä hihassa. Christer puolestaan on muuten vaan tarkka. Suosittelen lämpimästi kaikille seminaaria, vaikka ensisijaisesti olemmekin rakentaneet seminaarin sisältöä ruohonjuuritason urheiluväelle eli urheilijoille ja valmentajille!

t. Markku

P.S. Freen sivutkin saatiin jalkeille.

4 Comments

  1. Kuulin huhu ja että Marko menisi ajamaan Paavo M. Petäjää Suomen Hiihtoliiton Liittovaltuuston puheenjohtajaksi?
    Mielenkiintoista. Fantastista! Mahtava Jäbä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *