Koneet käyntiin

Kausi on nyt paketissa, joten on aika tehdä yhteenveto menneeseen. Vuodelta 2011 kiikkustuoliin muistoksi jäi päällimmäisenä Suomen mestaruudet 24 tunnin suunnistuksessa ja hiihdossa. Mammuttimarssin voitto ja Lapin mestaruuden pokkaaminen maantieltä lämmittivät myös mieltä. Hiihtosuunnistuksessa tunkeuduin myös ensimmäistä kertaa A-finaaliin kuitaten erikoispitkältä 20., sprintistä 27. ja pitkältä 30. sijan.

Suunnistuksen puolella sensijaan tökki. Erikoispitkillä olin keskenkuntoisena 26. ja sprintissä pääsin hylättyjen listoille. Ehkä tässä pitäisi harkita päälajia uudestaan, kun syksyn SM-saldona oli vain eksymisiä B- ja C-finaaleihin. Ylipäänsä suunnistustani vaivaa tällä hetkellä motivaation puute. Maajoukkue on vielä liian kaukana ja viestitavoitteet puuttuvat eli jotain tarttis tehdä.

Saavutin tällä kaudella useampaan kertaan ultraimmuniteetin, joten sen varaan on jatkossakin hyvä rakentaa. Ultraimmuniteetti on siis tila, jossa voit juosta/hiihtää/urheilla loputtomiin ilman, että paikat hajoaa matkan vaikutuksesta. Hiihdossa ja seikkailu-urheilussa tämä tila on helposti saavutettavissa, mutta juoksussakin se onnistuu. Ensi talvena voisi E24:ssa kokeilla millä vauhdilla tämän immuniteetin voi säilyttää.

Harjoittelin tänä vuonna vielä varsin vähän (noin 450h) lähinnä huonon kunnon, pitkistä kisoista palautumisen ja töiden vuoksi. Vereni ei vielä kestä armotonta mättöä, vaikkakin lähes kaikki urheilijoille tyypilliset profiilit verestäni ovatkin poistuneet. Hermostoa kuormittava tehotreeni luulisi avaavan vielä viimeisenä kantona kaskessa olevan imusuonistoprofiilin, joka aika ajoin vielä näyttäytyy.

Kauden keskeisinä tuotoksina olivat kehon kuuntelun oppaan toinen painos sekä puhtaan verikirjan kirjoittaminen yhdessä Mikon kanssa. Kiitos Päiville kaikesta avusta kirjojen valmiixi saattamisessa! Kirjat ovat nyt päänavaus tarkempaan tiedon jakamiseen. Jospa sitä seuraavaksi paketoisi luomu-urheilun niin voisi muutosryhmätkin edetä töissään.

Automatisoidun kuivaveripalvelun osalta pääsimme betatestaus-vaiheeseen. Jos hyvin käy niin saamme systeemistä toimivan version talvella valmiiksi, jonka jälkeen maahan voidaankin alkaa kouluttamaan uusia kuivaverinäytteenottajia. Myös uusia verimikroskopisteja alalle kaivataan.

Kemin Palloseuran kasvattina teen paluun viheriölle. Vaihdelaatikostani on viime vuosina löytynyt vain D niinku diesel, joten tuon vaihteen voisi päivittää D = drive-versioon. Kohdallani se tarkoittaa käytännössä tehotreenien lisäämistä. Jos joku tarvii pelikaveria tai olet muuten vain lähdössä tekeen jotain tavallista kovempaa niin otapa yhteyttä.

t. Marko

P.S. Tässä vielä muutama muu kone, jota on käynnistelty:

One Comment

  1. Kiitokset :-)! Sanotaan, että jaettu ilo on kaksinkertainen, mutta näiden kirjojen tekemisessä se on kyllä ollut moninkertainen!

    Tästä on hyvä jatkaa kirjoittamista edelleen :-).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *