Kesäloma

Kesä on mennyt kuntouttavan lomatoiminnan merkeissä. Jukolassa ärtynyt polvi siirsi ulkoilun painopistettä pyörän päälle kun marjasoillakaan ei vielä kypsiä näy. Samoten myös rogainingin MM-kisat jäävät nyt väliin. Kainuussa viikko meni kinkatessa ja juoksentelu on ihan ok, mutta jos täyttä takoo tai alamäkeen vauhdilla rullaa niin kipeäähän se käy.

Kesän kalasaalis on ollut vielä laihanlainen lukuunottamatta 10-kilosta lohta, joka rötköttää juuri tuossa tiskillä sahausta odotellessa. Tuntuu siltä, että omat rysäni tavoittavat ennemminkin kalastajia kuin kaloja joten saattaapi olla että jatkossakin suuremmat saaliit tulevat neuvottelemalla 🙂

Tourilla tänä vuonna nähtiin pitkästä aikaa taas Ruotsikin. Sitä ennen toki tsekkasin myös Norjan eli Nordkappissa tuli käytyä kokemassa uudet tunnelit. Nordkappia voin lämpimästi suositella kaikille pumpulimatkailijoille, sillä tie on nopea ja maisemat hienot. Pyöräilijät sensijaan vaan tappavat itsensä sinne asti lähtiessään.

Venäjän rajalla sensijaan road on bad ja aika slipperykin. Sopii lähinnä extremenaamoille ja kokonaan kellosta irtautuneille. Tulppion Tiskossa voi tyhjentää lompsan yli 5 euron Fantalla eli normaalin Lapin lisän myötä ekstrana sieltä löytyy kansainvälisestikin ottaen markkinoiden kuumimmat hinnat.

Jeesiön lenkille koitin reittiennätystä ihan tosissaan mutta täytyy tunnustaa, että hiihtäjät on vielä kovempia polkijoita. Jossittelun varaa toki jonkin verran vielä jäi kun virallisesti mitattua reittiä ei ole tiedossa kun kisan reittikarttaa ei ole nettiin asti saatu. Epäilen, että yhdet Oltermannit se vielä Sodankylässä vaatii ennenkuin pitäjän tärkein urheilutapahtuma saadaan kartalle.

Tiehallinnolle pienenä vinkkinä suosittelisin siirtymään alppimallin auraustikkuihin. Toki jos budjetit pitää saada vuosittain käytettyä niin sitten on ihan ok, että puolet tikuista aurataan vuosittain ojan pohjalle roskittamaan muuten niin varsin puhdasta Lappia. Aurakuskeille 20-30 senttiä on jo paljon tikkujen ehjänä pitämiseksi.

Suojeluhommissa Tourilla tavoitettiin tänä vuonna Viiankiaapa eli Riikalle vaan terveisiä. Kaikki sellanen kannattaa suojella, jossa on ainutlaatuista luontoa tarjolla kuten aavallakin on. Sensijaan Sokli ja Hannukainen kannattaa rakentaa, kun suurinpiirtein tyhjää metsää vaan niillä paikkeilla on. Nykypäivänä kaivosbisnekset on sen verran huonosti kannattavia, että jos joku yritys sen riskin alkaa kantamaan niin mikäs siinä. Vielä kun kontrollimekanismit saadaan pelaamaan siihen malliin, ettei uusia Talvivaaroja tule. Kaivosala on kuitenkin ollut jo 50 vuotta sitten hallinnassa eli mitään rakettitiedettä se ei ole.

Ensi vuonna Tour de Lapland ajetaan Ruotsin rajalta Venäjän rajalle heti Juhannuksen jälkeen 22.-26.6.2020. Tervetuloa mukaan vaikka koko perheen voimin!

t. Lucky-Make

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *