Kapuloita risteihin

MarkoJaOrtodoksit
Idässä raja-arvot on jo selkeästi integroitu mittariin.

Leinosen Anna-Maija kyseli taannoin seurakuntavaaliehdokkaaksi ja kuten aitoihin pyyntöihin yleensä vastataan lupauduin mukaan. Seurakuntavaalit ovat itselleni melko tuntematon sektori enkä edes tiedä mitä tarkalleen ottaen kirkkovaltuustossa päätetään. Osa meinaa, että siellä päätetään rahoista ja osa toiminnasta. Kirkkoherramme mukaan päätämme kiinteistöistä.

Saas nähä nyt sitten. Kait siellä kirkkovaltuustossa sentään jostain päätetään toisin kuin esimerkiksi Keminmaan kunnan hyvinvointilautakunnassa, jossa lähes kaikki päätökset nuijitaan vaan esittelijän mukaan lakisääteisinä pakkoina. Emme voi muka säästää toiminnassa, koska sotelaki nyt vain vaatii kaatamaan tolkuttomasti rahaa esimerkiksi erikoissairaanhoidolle ja kunnan terveyskeskukselle, vaikka ne hoitavatkin tehtävänsä onnettomasti.

Kirkko on sinällään samanlainen epeli kuin big pharmakin, että se on soluttautunut ihan kärkijoukkoihin valtion rahakirstun (= meidän veronmaksajien lompakoiden) tyhjentämisessä. Nyt kun seurakuntalaisia joukkoeroaa kirkosta niin pääkallopaikallakin suunnitellaan lopullisesta tulosvastuusta irtautumista. Viimeinenkin maallinen motivaatio kehittää kirkon toimintaa loppuu, kun on aivan sama miten tehtäväsi hoidat. Valtion apu tulee kuitenkin. Tätäkö oikeasti haluamme?

Kaksosveljeni lanseerasi pari vuotta sitten Syntimittarin ja voisi tosiaan olla ihan aiheellista ajella mittaria päättäjien keskuudessa. On nimittäin aika surkuhupaisaa, että vielä nykyään 2000-luvulla joudut esimerkiksi perunkirjoitusta varten juoksemaan eri seurakunnissa metsästämässä vainajan henkilötietoja. Minkäänlainen yhteistyö seurakuntien välillä kun ei ilmene esimerkiksi yhteisinä henkilörekistereinä tai vastaavina sovelluksina vaan edellään mennään aataminaikaisella kynä-paperi-ja-sakset-tekniikalla.

Saksiakin isommille välineille olisi nyt seurakunnissa töitä. Esimerkiksi kirveelle.

t. 31

2 Comments

  1. Oi onpas hienoa! Kirkkohan alkaakin näyttää jo houkuttelevalta. Päivittävätköhän syntien mittausjärjestelmän myös sähköiseen versioon lähiaikoina?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *