EU-huvin kustannukset

MarkoJaMikkoVaalinumerot
Hymy vielä herkässä loppukirin alkaessa.

Vaalikampanjamme alkaa olla pian loppusuoralla. Turuilla ja toreilla on kierrelty niin Lapissa kuin Keski-Suomessakin. Identtisellä vaalikampanjalla on helppo olla liikenteessä, kun kaikkiin ajamiimme vaaliteemoihin tulee kaksinkertaisella vauhdilla kommentteja ja jengi tuntuu muutenkin tykkäävän. Ollaan siis menty näillä IPU:n teeseillä:

IPUKortti

Eniten EU:sta erossa on äänestäjiä mietityttänyt miksei muut valtapuolueet sitä aja? Eivätkö he ole nähneet tulevaa EU-eroa vielä? Vai onko poliittisesti vain liian epäkorrektia vastustaa suuryritysten valtaa? Itse näkisin, että suurin ongelma on siinä, ettei EU:sta eron säästöjä ole tarpeeksi hyvin saatu listattua. Senpä vuoksi lanseerasimmekin EU:sta eron 9 miljardin vuotuisen säästön, joka koostuu seuraavista tekijöistä:

– EU-nettojäsenmaksut 1-1,5 mrd
– EU-direktiivihaitat (mm. rikki- ja typpidirektiivit) 1-2 mrd
– Rakennetyöttömyyden aiheuttamat tappiot 2-3 mrd
– Veronkierron aiheuttamat tappiot 2-3 mrd
– Valtiovelan korkokulut 1,7 mrd
– Menetetyt tullitulot 0,3 mrd
– Venäjä-pakotteet 0,5 mrd
– Sotaoperaatiot 0,5 mrd

Tässä luvussa ja listassa ei ole euromaiden tukipaketteja (mm. Kreikka I ja II, Espanja, Portugal ja Irlanti) eikä vakausmekanismiyrityksiin syydettyjä rahoja, koska ne ovat vuotuisia kertainvestointeja tai tulevaisuuteen tehtyjä maksusitoomuksia. Näistä tärkeimmät ovat EVM- ja ERVV-yrityksiin sijoitetut noin 20 miljardia, jotka on maksettava heti kun EKP niitä vain kehtaa Suomelta jonkun kriisin varjolla pyytää. Käsittääkseni perinteiset pankkikriisipuhallukset on nyt nähty ja pienempien maiden sotapommitus-jälleenrakennus-yhdistelmät on myös jo aika läpinäkyviä, joten varmaan joku sairausepidemia vois olla se, jolla massiivinen ja nopea tulonsiirto puolustuskyvyttömiltä EU-kansalaisilta rikkaalle eliitille saadaan vielä tehtyä. Katotaan nyt mitä keksivät 🙂

EUPeukku

Vaalikampanjassamme ajamme Mikon kanssa myös omia teemoja, joista yhteiskunnallisesti merkittävimmät ovat soteuudistus ja käyttökatepohjaiseen yritysverotukseen siirtyminen sekä paikallisesti Meri-Lapin kaariradan kuntoon saatto. Soteuudistuksemme sisältöön voit tutustua täällä.

t. Soppatykki

P.S. Veljesten Vaalipaneeli pidetään webinaarina eli kuka vaan voi siihen osallistua. Vaalipaneeli starttaa perjantaina 17.4. klo 19.00 ja kestää niin kauan kuin kestää. Liittymislinkki paneeliin: http://des.iwowwe.com/1

2 Comments

    • Joo, kampanjani ei juuri koskettanut äänestäjiä vaan suurin osa eri puolilla kontaktia ottaneista oli joko itse ehdolla tai vastaavissa päättävissä rooleissa eri organisaatioissa. Nää ajamamme asiat menee ensin kulissien taakse työstöön ja sen jälkeen jossain vaiheessa putkahtavat myös tiedotusvälineisiin ja sitä kautta äänestäjien tietoisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *