Shit of Finland


Devil Queen and Son.

Jukola on taputeltu ja tällä(kin) kertaa lamppu hajosi noin 7 kilsan kohdalla, jonka jälkeen veikkasin oikeaa letkaa enemmän tai vähemmän onnistuneella taktiikalla maaliin asti. Orastavaa kulkua on kuitenkin jo ilmassa eli kilpailen mielelläni. Vaihtorutiineja pitää ehkä SM-viestiin vielä harjoitella ja Tunturiinkin olis etsinnässä hyväkulkuinen pari. Anyone interested?

Suomen Paskimmat

Somessa porukat alkoi kysellä Suomen paskimpia maastoja, joten koostin oman versioni top kympistä. Paskin tarkoittaa tässä yhteydessä hitainta ja termiin liittyy myös mahdolliset armottomat vitutukset, joita on maastoissa juostessaan kokenut. Ollaan siis biasoituneella alueella, jota kutsutaan trauma releasing-harjoitteluksi. Olkaapa hyvä!

10. Ilmakkamäki-Hillokangas

Ikosen Pasin vuotama ”nopeakulkuinen” Hillokankaan maasto sijaitsee Pieksämäen ja Suonenjoen rajamailla. Mapantista tutkailtuna alue näyttää hermeettiseltä mutta Kansalaisen Karttapaikka paljastaa totuuden. Alle 10 minuutin kilsavauhti on mahdollinen futareille. Maantienylkyt älkööt vaivautuko.

9. Korslom

Viime vuosituhannella tein Maalahteen ikimuistoisen matkan Testi Ykköseen. Paikka irtosi säären pinnoituksen lisäksi. Hölsön Mikko taisi voittaa kymmenellä minuutilla muut ja ihmettelin vain, että mitenköhän tuollaisessa maastossa pitäisi suunnistaa. Tänä päivänä ehkä jo osaisi, mutta Vaasan seudulta ei ole sittemmin juuri tullut kutsuja.

8. Hepola

Hepola-Paavonkari-Kirnuvaara-Karsikko-viidakko Kemin eteläpuolella on maamme mittakaavassa poikkeuksellinen alue. Noin 15 neliökilometriä kattava gps-tarkka sademetsä sisältää sekä kartan mukaisia suorysiä että viattoman valkoisia naarausalueita. Molempiin on mahdollista eksyä etenkin jos on ponsilaisia.

7. Nurkkakangas

Eriasteisia kankaita sisältävä Kinnulan Nurkkakankaan alue on kivisyydessään yksi upeimpia alueita. Kilometrivauhtia ei hidasta mäet, joten siitä isoa miinusta. Tältä alueelta ei ole myöskään suunnistettavaa karttaa, joten todelliseen datavertailuun Kinnulan kankaiden osalta ei päästä.

6. Kivalot

Kivalot sensijaan tarjoaa dataa yllinkyllin. 10 min/km-haamurajan on todistettavasti puhkaissut ainakin Oma Taivainen. MM-mitalit tai Euroopan mestaruus ei näytä riittävän vaan pitäisi olla ainakin kourallinen. Kyseisillä iltarasteilla D-radan keskeyttivät kaikki ja C-radankin läpäisi vain neljä suunnistajaa 17 lähteneestä. Ei ihme jos Lapista ei tuu kuin kovia.

5. Nokia-Pirkkala-Valkeakoski-linja

Tämä Römönvuoren SM-karsinnan kartta saakoon edustaa hämäläistä hitautta. Kolmosrastin pummin jälkeen olin hävinnyt pelin, muttei luonto antanut periksi keskeyttää. Horsmaa, risua ynnämuuta silmien korkeudelle kasvavaa tavaraa oli tarjolla koko loppumatkan eikä yhtään auttanut tieto, että seuraavanakin päivänä pääsee C-finaalissa samaa paskaa lapioimaan.

4. Kurivaara

Rovaniemen ehdottomaan aateliin kuuluu Kurivaara. Sinne lähetettiin aikoinaan sotavangit soiden ja kulkemattomien teiden taakse. Kurivaaran valloitukseen lähdettäessä muistan pummanneeni Kokkoniemen Jukan kanssa ensin koko mäkeä sellaisen kilometrin verran pohjoisen soilla. Läpi kuitenkin tultiin vaikka 3-4 tuntia reissuun lopulta meni.

3. Tultaoja

Viinamäen tuore laajennos Olhavan SM-karttaan sisältää ientulehdukselle allergisille oivan pyhiinvaelluskohteen Tultaojan. Kevään kansallisissa herkulliselta näyttänyt lähtökiihdytysalue pystyvihreellä hakkuulla olikin vain esimakua tulevasta. Itse selviydyin kolmosrastille, jonka jälkeen oli pakko keskeyttää.

2. Reposelkä

Kiimingin kupeessa sijaitseva Kalliolammen Reposelän alue sai legendaarisen maineen alueella juostuissa PSM-kisoissa 1997. Keskellä kesää heinäkuussa pidetyt kisat tarjosivat upottavia soita ja ennenkokematonta rääseikköpuskaa. Seuraavan päivän viestiin ei ehtinyt toipua vaan harhailu jatkui.

1. Ryläys

Kolin tuntumassa sijaitseva ja Vaarojen Maratoniltakin tuttu Ryläyksen alue on yksi herkullisimmissa vaelluskohteista (lue yli 10 min/km). Valtavat mäet jyrkänteineen ja tummanvihreä peite takaavat mahdollisuuden yövuoroon. Hoopeen kanssa aikoinaan maisemia samoillessa tuli mieleen, että kukahan tämän on uskaltanut kartoittaa ja millä ajalla?

T. VMP

P.S. Iltarastitaonta on osoittanut, että seuraavaksi päiväksi palautuu jo hyvin joten seuraaville viikoille kaksinkertaistetaan määrät. Ennen NUTS Ylläs-Hettaa käyn KRV:n, SatamaRunin ja KRP:n kaks ekaa päivää. Simpanen ja kumppanit, varokaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.