Tunturia ja Barentsialaisia

MarkoJaKallinVäkiKallin iskuryhmä.

Niin se heinäkuu vierähti lomailun merkeissä ja lopulta muuttui työksi. Viime päivät on mennyt univelkoja poisnukkuessa, joita sitten on tasaiseen tahtiin keskeyttänyt puhelimen pirinä, piippaus ja värinä. Onhan tässä toki isohko ruuhka ollutkin kun O-ringeniltä lähtien on ollut mm. muutamat PS-rastit ja Barents Gamesit järkättävänä. Siihen nähden kulku Tunturissa tuntui hyvältä ja vauhdinhan pitäisi vielä kiihtyä ennen kauden pääkisaa eli Saariselän MM-kisoja.

Tunturin tulevaisuudesta lausun kuitenkin muutaman sanan eli nyt kun tapahtuma on saatu massoja Lapin perukoillekin asti vetävään moodiin niin seuraavaksi tulisi panostaa ratojen laatuun. On väärin, että pääsarjat koluaa vain pääosin kuntoratojen rasteja ja sitten kun erikseen rakennetaan lisälenkki eri alueelle niin sekin on täyttä skeidaa niin reitinvalinnan kuin rastinotonkin osalta (= lue: pelkkiä maisemarasteja lakien päällä). Lapin Suunnistuksen on otettava tässä nyt semmonen rooli, että tapahtuman taustalle saadaan rataosaaja kontrolloimaan mitä karttalaatikosta käteen lähtee. Sen vuoksi on eri sarjat kisoissa valittavana.

BarentsinFutisjoukkue2011
Barentsialaisia ootellessa.

Saariselän WRC:tä ennen kisataan ensimmäiset Barents Summer Gamesit ja tänä vuonna ne on Oulussa. BSG on olympialaiskonseptilla toteutettava kisaviikonloppu, jossa 15 eri kesälajia mittelevät keskenään paremmuudesta Norjan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän kesken. Itse toimin suunnistusjoukkueen johtajana ja tavoitteenahan tietenkin on nuijia norjalaiset ja venäläiset. Ruotsalaisten pallohan me ollaankin jo vissiin pysyvästi viety, kun eivät meinaa saada edes joukkuetta kasaan hakeakseen sen pois 🙂

Suunnistuksen MM-kisoissa Skotlannissa näyttäs sama Suomi-meininki jatkuvan eli mitalia kahta pukkaa. Perustekemisen taso on hyvää, mutta todelliset mitalirohmut uupuvat. Ehkä Opa tulee kohta paikkaamaan metsämatkojen aukkoa ja Oma siirtyy takaisin rinttiin.

t. Gyltan peikko

P.S. Hillamarkkinoiden tilanne on muuten sellanen, että HILLAA ON!!!!HillaaOn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *