Rakkokierrokselle


Karhu kaadettu.

Kevät on edennyt siihen pisteeseen, että Karhu-sarjassani jäljellä on enää vain se pahin. Natsi. Karhunkierros eestaas 160 km juosten, ehkä kävellen tai jopa Konttaten. Joka tapauksessa tiedossa on ikimuistoinen reissu kauneimpaan kansallispuistoomme 1600 muun polkujuoksijan kanssa.

Valmistautumiseni ekaan NUTS:iini on edennyt aikataulussa. Noin kymmenen vuotta sitten kävin Kierroksen vaeltamassa, joten reittiprofiili on siltä osin tuttu. Auralan Veskun pyynnöstä laitoin myös ilmon sisään jo varhaisessa vaiheessa eli siinä mielessä pelikohde on ollut lukittuna. Talven olen kuitenkin vain pääosin hiihdellyt. Koska lumet ei ole täältä Lapistakaan vielä lähteneet niin olen tehnyt sitten muutaman täsmäreissun etelään. Asfalttihoitoa annoin puolikkaan verran jaloilleni Porin Karhuviestissä ja Kauhajoella maastossa taittui jo maraton. Molempien kisojen saldona oli kuitenkin juoksukyvyn menetys, joten syksyn normaalikuntoa, ultraimmuniteettia en ole vielä saavuttanut.


Talutuskunnossa.

Karhunkierroksen haasteena tänä(kin) vuonna tulee olemaan lumi ja mahdolliset tulvavedet. Käytännössä maastolenkkari siis sladittaa alta ja sukat vettyy. Jos/kun tämä tapahtuu jo alkumatkasta niin on mietittävä pysähtyäkö vaihtamaan kuivat alle vai huoltaako vasta myöhemmin. Jalkaterien leukomuumiointi etukäteen menee myös harkintaan kun loppumatkaakaan ei voi paljasjaloin nyt juosta.

Omat muistikuvani reitistä on, että Kitkajoen varressa tetsataan ihan kunnolla mutta Oulankajoen varsi on sitten jo paljon helpompaa. Reittien päät on normaalia metsäsiirtymää eli lenkkarinkokoisia kuivia laikkuja luulisi niistä löytyvän. Rukan vieressä tunturien pohjoisrinteet lienevät sensijaan vielä vapaalaskukunnossa, joten ainakin paluumatkalla niissä voi näyttää sitten isoa monoa jos siihen vain varaa vielä on.


Ursa Major.

Odotan Karhunkierrokselta ensisijaisesti pääseväni siihen nautinnolliseen matkavauhtiin, jossa voin juosta kovaa ja helposti maisemista nauttien ja sitten kun tulee haastavampaa maastonkohtaa niin niissä sitten palautellaan. Kun Karhumaratonilla vauhtia nostin niin saldona oli pakaran alueen ja sivureisien jumeja sekä pari rakkoa. Noita tuntemuksia jos saa siirrettyä puolimatkan tuolle puolen niin silloin kyllä läpi tullaan. Seurajohtajan terveiset olivat kuitenkin erityisen rohkaisevia: ”Otan osaa.” 🙂

t. Uppotukki-Nalle

P.S. NUTS Karhunkierrosta voi seurata Suomen GPS-kanavalta pe 26.5. klo 12.00 alkaen. Chattiboksia ei vielä kanavalle ole asennettu, joten täytyy ehkä tyytyä matkan varrella vain facebook-huuteluun tai luottaa kisajärjestäjien tiedotukseen kun henkilökohtaista huoltajaakaan en nyt mukaan saa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *